Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@23:20:24 GMT

اشکالات نرم افزاری در سامانه آموزش مجازی

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۵۰۲۰۰

اشکالات نرم افزاری در سامانه آموزش مجازی

به گزارش خبرنگار مهر، بسیج دانشجویی حوزه خوابگاه های دانشگاه تهران در نامه ای به محمود نیلی رئیس دانشگاه تهران خواستار اصلاح و رسیدگی به امور آموزشی در ترم جدید تحصیلی شد.

در این نامه آمده است؛

جناب دکتر نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران؛ همانطور که مستحضرید، در شرایط شیوع و همه گیری ویروس کرونا و با توجه به اهمیت امر آموزش از نیمسال تحصیلی گذشته تاکنون تصمیم گرفته شده که کلاس های دانشگاه تهران به صورت مجازی و در بستر سامانه آموزش مجازی دانشگاه تهران برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه چند نکته مورد تأکید و توجه دانشجویان محترم بوده است که نظر به اهمیت آنها، از شما خواهشمندیم سریعاً رسیدگی کرده و اقدامات لازم را جهت اصلاح امور آموزشی دانشجویان انجام دهید.

نخستین مسئله، اشکالات نرم افزاری در سامانه آموزش مجازی است. با توجه به اینکه بیش از یک ترم است که بستر مجازی مورد استفاده اساتید و دانشجویان قرار گرفته و مسئولین امر طبیعتاً با اشکالات و مشکلات آن آشنا شده اند، انتظار می رفت در نیم سال تحصیلی کنونی، مشکلاتی که سابقاً مشاهده می شد، مشاهده نگردد یا لااقل میزان آنها کمتر شود.

اما آنچه تاکنون شاهد آن هستیم افزایش مشکلات نسبت به گذشته است که موجب عدم برگزاری بسیاری از کلاس ها در هفته های گذشته شده است. عدم نمایش بعضی دروس در کار پوشه دانشجویان، قطعی صوت و تصویر و عدم امکان اتصال به بستر ادوبی کانکت، مشکل صوت و تصویر در بستر تعاملی زنده (وبینار) و عدم امکان ورود به سامانه در بعضی موارد، از جمله مسائل گزارش شده تاکنون هستند. طبیعتاً حل چنین مشکلاتی از نخستین خواسته های استادان و دانشجویان محترم است تا با سهولت بیشتری بتوانند به یادگیری و آموزش بپردازند.

دومین مسئله، بحث هزینه اینترنت مورد استفاده دانشجویان و اساتید در سامانه است. با توجه به گفتهم مسئولین محترم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، کلیه هزینه های اینترنتی سامانه های آموزش مجازی دانشگاه ها باید رایگان شود و دانشجو هیچ هزینه ای برای آن پرداخت نکند. با وجود این، آنچه مشاهده می شود، برخلاف سخن مسئولین وزارت ارتباطات است و هزینه های اینترنتی جهت حضور در سامانه، عملاً از دانشجویان کسر می شود و با توجه به طولانی بودن کلاس ها و طول ترم و نیز تعداد دانشجویان، درطول سال تحصیلی هزینه های سرسام آوری به اقشار مختلف مردم (آن هم در این شرایط اقتصادی نابسامان) بار می شود.

سومین مسئله هم این است که به دلیل ضعف سامانه آموزش مجازی در برگزاری کلاس ها، بسیاری از اساتید کلاس درس خود را در محیط سایر پیام رسان ها برگزار می کنند. این اقدام اگرچه از مشکلات ایجاد شده توسط سامانه جلوگیری می کند اما خود دارای اشکالات فراوانی است. هزینه های اینترنت دانشجویان الزام به نصب پیام رسان های مختلف و نیز حذف و از بین رفتن یا عدم امکان مشاهده محتواهای ارسال شده در بعضی بستر ها (مانند پیام رسان واتساپ)، از اشکالات مهم این شیوه است. بدیهی است اگر سامانه آموزش مجازی به نحوی تقویت شده باشد که امکان ورود و برگزاری کلاس در آن فراهم شده باشد، استادان و دانشجویان نیازی به برگزاری کلاس در سایر فضاها نخواهند داشت.

چهارمین مسئله مربوط به دانشجویان ورودی سال ۱۳۹۹ است. از آنجا که تاکنون تمهید ویژه ای جهت آموزش دهی به نودانشجویان اندیشیده نشده (یا لااقل گزارشی از آن مشاهده نشده) بیم آن می رود که اگر در اواسط سال تحصیلی آینده، کلاس های مجازی این دانشجویان شروع شود، با مشکلات متعددی مواجه شوند. ما به مسئولین آموزشی دانشگاه اعلام می کنیم که بسیج دانشجویی و سایر تشکل های دانشجویی آماده همکاری با شما هستند تا در  امر آموزش نودانشجویان، مشکلی به وجود نیاید.

این مشکلات و مسائلی که مطرح شد، بخشی از نکاتی بود که دانشجویان با ما در میان گذاشته و خواستار پیگیری جهت حل آنها بودند. لذا ما بنا بر وظیفه ذاتی خود در احقاق حقوق دانشجویان از مسئولین محترم دانشگاه تهران بالخصوص مرکز الکترونیکی دانشگاه، اصلاح این مشکلات را مطالبه می کنیم و تأکید می کنیم که مسئولین دانشگاه باید هر چه سریعتر به این موضوعات رسیدگی کنند تا بخش مهمی از مشکلات دانشجویان حل و فصل شود.

کد خبر 5035025 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: بسیج دانشجویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دانشگاه تهران اینترنت آموزش مجازی کنکور 99 انتخاب رشته سازمان سنجش دانشگاه های علوم پزشکی وزارت علوم تحقیقات و فناوری ویروس کرونا دانشگاه آزاد اسلامی چهل سالگی دفاع مقدس مرکز سنجش آموزش پزشکی دانشجویان دانشگاه ها مصاحبه دکتری آموزش مجازی پذیرش دانشجو سامانه آموزش مجازی دانشگاه تهران سال تحصیلی کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۰۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم وفناوری آنا، با آمدن تکنولوژی و فناوری استفاده از تبلت و گوشی در میان کودکان و نوجوانان رواج پیدا کرده است، اما استفاده از فناوری چه اندازه کنترل شده است تا کودکان محتوا‌های مربوط به سنین خود را مشاهده کنند؟

اینترنت و فضای مجازی به همان میزان که مفید و سودمند است می‌تواند مخرب باشد به خصوص برای کودکان و نوجوان که نمی‌توانند محتوای نامناسب و مناسب از یکدیگر تمیز دهند و نیازمند کنترل مستقیم از سوی والدین هستند اما این کنترل نمی‌تواند به صورت مستمر صورت بگیرد از طرفی رها شدن در این فضا خطراتی به همراه دارد.

حفاظت از کودکان اینترنت در کشور‌ها با وضع قوانین سختگیرانه

با پررنگ شدن استفاده از اینترنت در سراسر جهان کشورها به سمت وضع قوانینی رفتند تا فضای مناسب تری جهت استفاده کودکان و نوجوانان فراهم کنند. مثلا یکی از ایالات امریکا کودکان زیر ۱۸ سال را بین ساعت ۱۰:۳۰ شب و ۶:۳۰ صبح، از استفاده رسانه‌های اجتماعی منع  کرده و استفاده از رسانه‌های اجتماعی در این ایالت برای کودکان نیاز به تأیید سن دارد. برخی قوانین در دیگر ایالت‌های امریکا نشان می‌دهد که والدین می‌توانند به حساب‌های فرزندشان دسترسی داشته باشند و شرکت‌ها از جمع‌آوری اطلاعات مربوط به کودکان زیر ۱۳ سال بدون رضایت والدین منع شده‌اند.

سنگاپور

در سنگاپور نیز قوانینی برای مقابله آزار آنلاین کودکان در نظر گرفته شد طبق این قوانین پلتفرم‌های آنلاین موظف هستند در صورت گزارش محتوای مخرب اقداماتی انجام دهند و سیستم‌هایی مانند فیلتر‌های مختلف برای محافظت از کودکان به کار گیرند.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا استراتژی بهتری در این زمینه در نظر گرفته این استراتژی مجموعه‌ای از اقدامات پیشنهاد می‌‌کند که نخستین گام آن تولید محتوای آنلاین خلاقانه و آموزشی برای کودکان است که تنظیمات حریم خصوصی با استفاده از کنترل والدین انجام می‌شود. همچنین لایحه‌ای را برای جلوگیری و مبارزه با سواستفاده جنسی از کودکان در فضای آنلاین ارائه شده است.

فرانسه

فرانسه تولید کنندگان موبایل و رایانه مانند اپل و ... را وادار می‌کند گزینه‌ای برای محدود کردن دسترسی کودکان به اینترنت را برای والدین فراهم کنند. این قانون به طور کاملاً واضح استفاده و جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران زیر سن قانونی را برای مقاصد تجاری مانند بازاریابی مستقیم ممنوع کرده است.

هند

کشور هند دستورالعملی را برای معلمان و والدین در خصوص ایمنی بازی‌های آنلاین صادر کرده است. طبق این دستورالعمل خرید دراپ‌های بازی بدون تاییدیه والدین مجاز نیست و باید از روش‌های پرداخت با رمز یکبار مصرف استفاده شود.والدین و معلمان باید به کودک آموزش دهند تا حریم خصوصی خود را در فضای آنلاین محافظت کنند.

استرالیا

استرالیا پیش نویس قانونی را ارائه کرده تا شبکه‌های اجتماعی را وادار کند برای کاربران کمتر از ۱۶ سال رضایت والدین را دریافت کنند. به این ترتیب استرالیا نیز به جمع کشور‌هایی می‌پیوندد که مشغول کنترل سنی شبکه‌های اجتماعی هستند و تلاش دارند قدرت شرکت‌های فناوری بزرگ را کنترل کنند.

انگلیس و امریکا

درسال گذشته میلادی انگلیس قانونی شامل ۱۵ استاندارد را اجرا کرد که هدف آن حفظ حریم خصوصی برای کودکان در فضای آنلاین است.در این میان آمریکا نیز در کنار اروپا و آسیا سعی دارد از کودکان محافظت کند. طی این لایحه پلتفرم‌های آنلاین موظف می‌شوند به والدین برای کنترل بهتر فعالیت‌های آنلاین فرزندانشان کمک کنند.همچنین ابزار‌هایی در اختیار والدین کودکان زیر ۱۶ سال قرار می‌گیرد تا از آنها محافظت شود.

چین
چین اقداماتی سختگیرانه علیه شرکت‌های فناوری بزرگ را آغاز کرد که پلتفرم‌های بزرگ باید به طور مرتب میزان حفاظت سایبری از افراد زیر سن قانونی را ارزیابی کنند تا محیطی سالم برای آنها فراهم شود.همچنین چین قوانینی برای محدود کردن وقت گذرانی افراد زیر ۱۸ سال در بازی‌های ویدئویی وضع کرد و مدت زمان مجاز برای این گروه سنی را به ۳ ساعت در هفته کاهش داد.

ایران و اینترنت کودکان

سال گذشته در کشور ما با راه‌اندازی سرویس اینترنت کودک و نوجوان (سرویس ۴۵۶) برای خانواده‌ها سه روش به‌منظور حفاظت از کودکان در فضای مجازی فراهم کرد که نخست با شماره‌گیری #۴۵۶*، دوم از طریق سایت و سوم از طریق اپلیکیشن ۴۵۶ این امکان برای خانواده‌ها فراهم‌شده تا دسترسی کودکان و نوجوانان خود به اینترنت را متناسب با سن و شرایط هر کدام تعریف و مدیریت کنند. زیرا حفاظت از کودکان در محیط اینترنت نیازمند تلاش هماهنگ والدین، تولیدکنندگان، ارائه‌کنندگان خدمات و قانونگذاران است. 

             

فراهم سازی فضای مجازی ویژه کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ 

در دولت سیزدهم صیانت به منظور ایجاد شرایط مناسب برای استفاده مفید، سالم کودکان و نوجوانان از فضای مجازی و مراقبت از آنان در برابر آسیب‌های ناشی از آن انجام می‌شود. از جمله اهداف اجرای طرح صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی می‌توان به فراهم سازی فضای مجازی ویژه خردسالان، کودکان و نوجوانان در چارچوب فرهنگ اسلامی-ایرانی برای استفاده مناسب از فضای مجازی و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی آن اشاره کرد.

عیسی زارع پور وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات با توجه به اینکه حوزه کودک و نوجوان در فضای مجازی حوزه بسیار مهمی است اما آن‌چنان‌که باید و شاید به آن پرداخته نشده است گفته بود که سابقه بحث حفاظت از کودکان در فضای مجازی قریب به دو دهه است که در دنیا دنبال می‌شود و در اواخر دهه هشتاد و اوایل دهه نود هم فعالیتهای خوبی در کشور انجام شد البته در ادامه کمتر به این حوزه توجه شده است و اقدامات انجام‌ شده یا کافی نبوده یا متناسب با چارچوب‌های فرهنگی کشورمان نبوده است.

تکالیف در نظر گرفته‌شده در سند صیانت از کودکان در فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف شده تا با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادهای فرهنگی یک محیط امن در فضای مجازی برای کودکان فراهم کند تا آن‌ها کمتر در معرض محتواهای نامناسب قرار گیرند. همچنین فراهم سازی محیط امن متناسب با سن و محتوایی که در اختیار کاربر قرار می گیرد، از دیگر تکالیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که با همکاری خیلی خوب خانواده ارتباطات کشور و در رأس آن اپراتورهای تلفن همراه این امکان فراهم شده است.

سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده

سند صیانت از کودکان در فضای مجازی
سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سند‌هایی است که در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده چرا که بر آسیب پذیرترین بخش جامعه که کودکان هستند تاکید داشته و برای کاهش آسیب پذیری در این حوزه موثر است. 

سند حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، از سال ۱۳۹۸ در دستور کار شورای عالی فضای مجازی قرار گرفته بود تا به واسطه آن اینترنت کودکان از اینترنت عمومی جامعه مستقل شود و هم تولید محتوای گسترده‌ای مخصوص کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت انجام شود سند صیانت از کودکان در فضای مجازی خردادماه سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید. 

این سند مصوب شورای عالی فضای مجازی خالق الگوی ملی برای نظم بخشی حقوقی و مدیریت فضای مجازی در ارتباط با کودکان و نوجوانان ایرانی است؛ و اصل این سند، ایجاد محیط مجازی صیانت شده برای کودکان و نوجوانان است.

کلام آخر 

محافظت از کودکان و نوجوانان در فضای اینترنت لازم و ضروری است و باید همه نهادهای مربوطه از جمله وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی و وزارت فرهنگ پای کار باشند اما این نقش پررنگ والدین است که می تواند نتیجه مطلبوب را ارائه دهد و از آن مهم‌تر آموزش به کودکان و نوجوان از سوی خانواده و معلمان نکته پررنگی است که باید به صورت ویژه به آن پرداخت.

انتهای پیام/

مهدیه چوپانی

دیگر خبرها

  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • میزان ارز دانشجویی اعلام شد+ جزئیات تازه در خصوص نحوه دریافت
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی
  • در بخش مجازی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ چه خبر است؟
  • سامانه بازار کتاب تا پایان نمایشگاه سی‌وپنجم غیرفعال است
  • سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه سی‌وپنجم موقتا غیرفعال است
  • سامانه بازار کتاب تا انتهای نمایشگاه کتاب موقتا غیرفعال است
  • مدارس کشور به واقعیت افزوده مجهز می‌شوند؟
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا